MELMELADA DE TOMÀQUET

El tomàquet és el rei de de les amanides d’estiu, la seva conserva en natural o fregit ens fa, tot l’any, de mestre d’orquestra en els guisats i les paelles.
I de la melmelada de tomàquet….

MelmeladaTomaquet

Ja  trobem  molts incondicionals de la melmelada de tomàquet.  Té un sabor dolç,  un aroma  fresc a tomàquet i un color vermell intens.  Com altres melmelades de verdures  suavitzen i  donen un toc dolç a altres productes amb caràcter (formatges, carn, bacallà, etc).

El seu contingut

El contingut d’aquesta melmelada és tomàquet  65%,  sucre ros de canya 32%, llimona 3% i herbes mediterrànies (orenga, sajolida i farigola) .

20160721_095155

L’elaboració

Per a l’elaboració d’aquesta melmelada hem escaldat i triturat els tomàquets per obtenir la seva polpa, sense la pell ni les llavors.  Per tenir una bona textura cal escórrer bé d’aigua la polpa per fer-la ben espessa.

L’hem posat a coure uns vint minuts per a que el tomàquet vagi agafant sabor  i després hi hem afegit el suc de llimona i el sucre continuant  al foc,  anant amb compte de remenar sovint perquè no s’enganxi.

20160727_103411      20160719_111443

20160719_162703

Finalment i abans que la melmelada arribi al seu punt hi hem afegit les herbes aromàtiques.

La melmelada està feta quan agafa la temperatura adequada (normalment sobre els 100ºC a 104ºC) i s’observa que canvia de color i agafa consistència.

Com ens la podem menjar

  • Guarnint una safata de torradetes de formatge i pernil salat
  • Acompanyant hamburgueses i carn a la planxa o brasa.
  • Per sobre d’un  gratinat de bacallà  al forn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.