Els actors

Perquè les fruites i les verdures es conservin amb qualitat  utilitzem productes naturals  i tècniques d’elaboració artesanals.

No ens agrada  haver de recórrer a additius  sintètics i/o processats. Per això,  els actors principals de les nostres conserves són : el sucre, la  mel, les llimones, l’oli, el vinagre, la sal  etc.

El sucre

(Marca: Ingenio Providencia.  Colòmbia) http://www.ingprovidencia.com/secciones/91

El sucre l’utilitzem  bàsicament en l’elaboració de  melmelades.   És un sucre ros i certificat ecològic.

El sucre orgànic és conrea sense fertilitzants, pesticides o reguladors de creixement, obtenint una dolçor natural d’alt valor nutricional. Està produït amb tècniques agrícoles que garanteixen la conservació del medi ambient a través del control del sòl i la preservació de la biodiversitat. A més aquest sucre està mínimament processat i no conté ingredients artificials.

2016-01-11 10.53.38   2016-01-11 10.53.22

La  mel

També ens agrada molt aprofitar els beneficis que ens aporta la mel. A més de ser un bon conservant, és un producte molt autòcton.  La mel la utilitzem en les nostres compotes,  i en algunes melmelades barrejades amb sucre.

La mel  ens la porten de la Noguera, l’empresa Alemany i també del Montseny  ” LLàgrimes de Ra “.  És mel de mil flors i ecològica.

En la producció de mel ecològica no es poden aplicar tractaments químics agressius, els ruscos han d’estar a una distància mínima de 3km d’una font de contaminació, l’alimentació de les abelles no pot fer-se amb sucres afegits i només amb condicions climàtiques extremes amb sucre ecològic.

Les llimones

La llimona la fem servir en la majoria de les nostres melmelades i conserves.  A més del gust que pot proporcionar, té la funció disminuir el ph de les melmelades i conserves  per a evitar el creixement de microorganismes que destrueixen el producte. L’àcid Cítric (E330) també  es fa servir  amb  aquesta finalitat però nosaltres preferim  utilitzar llimones.

Les llimones ens les  porten  de València Naranjas Ché  i provenen de l’agricultura ecològica.

La llimona és un antioxidant que ajuda a preservar el color natural dels ingredients i a regular-ne l’acidesa.

20151217_085611

l’Oli

Hem triat oli de la varietat Menya, molt arrelada al Baix Penedès. Hort de la Carmeta

2016-01-20 20.44.36     2016-01-20 20.42.27

La sal

Ja hem elaborat una primera recepta de llimones confitades, i la sal és la protagonista per fer que es conservin mitjançant el procés de la lactofermentació.

20160120_202914  20151217_100946

 

Les conserves artesanes de fruites i verdures ecològiques de la nostra terra

%d bloggers like this: