CREMES DE VERDURES AMB AIGUA DE MAR

Aigua de mar a l’obrador? Doncs sí,  també hem començat a elaborar cremes de verdures amb aigua de mar (Crema de Carbassa,  Crema de Carbassó i  Crema de Pastanaga).

No cal afegir sal, l’aigua de mar ens aporta molts més minerals que la dolça i a més les cremes estan molt bones!

Cuinar amb aigua de mar

Incorporar l’aigua de mar a l’elaboració gastronòmica no és simplement salar; al fer-ho  estem afegint als nostres plats una quantitat molt gran de minerals  que realitzen infinitat de funcions en el nostre organisme.  Conté àcids nucleics, ADN, aminoàcids essencials, proteïnes, traces d’hidrats de carboni i vitamines. Tots aquests nutrients ajuden a equilibrar l’organisme retornant-li la vitalitat i potenciant el sistema immunitari.

I a més aporta noves percepcions al nostre paladar.

Amb aigua de mar podem obtenir sal líquida per a les nostres amanides, la podem utilitzar per elaborar cremes i brous, per cuinar llegums, carns o peix al forn, etc.

A l’hora d’utilitzar-la, no tots els ingredients reaccionen igual. Per tant cal dosificar-la de forma diferent, diluint-la amb aigua dolça  (l’aigua de mar sense diluir s’anomena Hipertònica i diluïda Isotònica).

Les proporcions orientatives són:

– Per a sopes:  2 parts d’aigua de mar per cada 5 parts d’aigua dolça.

– Per a massa de pa:  Aigua de mar pura sense diluir: 300 cm3 per quilo de farina.

– Per a preparar llegums bullits: 2 parts d’aigua de mar per cada 5 d’aigua dolça.

Les  nostres cremes de verdures amb aigua de mar, les hem elaborades de la mateixa forma que sempre però sense afegir-hi sal i substituint una part d’aigua dolça  (un 1/3 aproximadament) per aigua de mar.

L’aigua de mar que utilitzem prové del Mediterrani, extreta a mar obert, de les millors aigües de la Costa brava, prop dels parcs naturals del Cap de Creus, el Montgrí i les Illes Medes, filtrada i envasada per Aquamarina Costa Brava (Productes de l’Empordà SL) amb núm de registre sanitari Rgseaa: 29.002783/GI.

Us animeu a provar-les ????   esperem que us agradin!

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.