Melmelada de taronja

Amb taronges de l’Ebre també hem fet melmelada de taronja amarga.

El seu contingut

La recepta molt semblant a la melmelada de mandarina, un 70% de taronges, un 24 % de sucre de canya ros bio, un 6% de mel, llimona i canyella. També hi afegim uns grams de pell de taronja que li dóna aquell toc un poc amarg que ens recorda els cítrics.

20151203_10371220151203_103703

L’elaboració

Hem rentat les taronges, les hem pelades tenint cura de no deixar massa pell blanca i després, les hem tallades a daus.

Un cop pelades i tallades, les hem posades a coure uns vint minuts perquè les taronges deixin anar el seu suc. Després hi afegim el suc de llimones, el sucre i la canyella i continua al foc ben bé una hora més, anant en compte de remenar sovint perquè no s’enganxi.

La melmelada està feta quan agafa la temperatura adequada (normalment sobre els 100ºC a 104ºC) i s’observa que canvia de color i agafa consistència.

Com ens la podem menjar

  • Per esmorzar amb unes torrades
  • Amb iogurt natural
  • Fent un pastis de pa de pessic i xocolata
  • També amb plats de carn d’au i porc

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.