Melmelada de maduixa i poma

El cap de setmana del 14 i 15 de maig va ser Agromercat a Ribes,  volíem estrenar melmelada nova i no podia ser una altra, que la Melmelada de maduixa.

La maduixa: de cultiu ecològic, proper i de temporada

Hem trobat moltes raons que sostenen la lògica d’aquest tipus de consum, la principal és que, com que es tracta d’una fruita que no es pela, encara que la rentem no en podrem eliminar els tòxics que hi hagin posat (etselquemenges.cat). 

Ja feia dies que buscàvem maduixes (no maduixots) de producció ecològica i no ens resultava fàcil trobar-ne  fins que vam contactar amb en Bru de Ecotitot (Empordà).

Ens va portar uns quants quilos de maduixes de la varietat Agathe,   totes elles molt petites però amb un sabor excepcional.  Com que la maduixa no té massa pectina i no la volíem coure massa estona, hi vam afegir una mica de poma, que ens ha donat  més textura i un sabor molt suau.

20160506_084516     20160506_084458

El seu contingut

El contingut d’aquesta melmelada és  maduixa 54%, poma 9%, sucre ros de canya 32%, llimona 2% i canyella.

L’elaboració

Hem rentat les maduixes, les hem triat i després tallat a petites porcions. Després les hem posat a coure uns vint minuts perquè deixin anar el seu suc.  Hi hem afegit la poma, que prèviament  hem pelat i tallat a daus i ho hem deixat coure una estona més.  Després hi hem afegit el suc de llimona, el sucre i la canyella i cap al foc,  anant amb compte de remenar sovint perquè no s’enganxi.

20160506_084525  20160506_112637

20160506_112639  20160506_135812

20160504_152827        20160506_200326

La melmelada està feta quan agafa la temperatura adequada (normalment sobre els 100ºC a 104ºC) i s’observa que canvia de color i agafa consistència.

Com ens la podem menjar

  • Per esmorzar amb unes torrades
  • Amb iogurt natural

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.