Melmelada de kiwi

Pelut per fora i amb el doble de vitamina C que la taronja per dins, què és? El KIWI! Una fruita plena de vitamines, antioxidants i minerals que té efectes depuratius i alhora reforçants de l’organisme.

Com que algú ens havia suggerit continuar amb les melmelades de fruites riques en vitamina C per agafar forces en els esmorzars, aquests darrers dies hem elaborat la nostra melmelada de kiwi. També hem fet alguns lots de melmelada de Kiwi afegint-hi poma.

Cultiu ecològic, proper i de temporada

Molts dels kiwis que es troben per aquí provenen de països com Nova Zelanda, Xile o Itàlia, però també en podem trobar de proximitat i a més, ecològics.  A Catalunya  ja comença a haver-hi  productors rellevants de kiwi ecològic  i tot i que en aquesta època ja els havien acabat,  nosaltres els hem trobat a Navarra a  la zona del Baztan (Kibbi).

20160426_111504           20160504_093050

El seu contingut

El contingut d’aquesta melmelada és  kiwi (Hayward) en un 66%, sucre ros 32%, llimona 2% i canyella.

L’elaboració

Hem rentat els kiwis, els  hem pelat i els hem anat tallant a rodanxes. Un cop pelats i tallats els hem posat a coure uns vint minuts perquè deixin anar el seu suc. Després hi hem afegit el suc de llimona, el sucre i la canyella i cap al foc,  anant amb compte de remenar sovint perquè no s’enganxi.

La melmelada està feta quan agafa la temperatura adequada (normalment sobre els 100ºC a 104ºC) i s’observa que canvia de color i agafa consistència.

20160427_131727    20160504_152827     20160504_152840

Com ens la podem menjar

  • Per esmorzar amb unes torrades
  • Amb iogurt natural

Ah! per qui pensi que la trobarà massa àcida….

Hem elaborat la mateixa melmelada però afegint-hi poma  (43% de kiwi i 23% de poma). El resultat ha estat molt positiu, una melmelada amb el sabor del kiwi però amb l’acidesa suavitzada per la poma.  La Consellera d’Agricultura Meritxell Serret  va passar pel nostre estand a  Alicia’t 2016  i l’hi va agradar molt, però volem que la  tasteu  vosaltres i desitgem que us agradi.

 

 

2 pensaments a “Melmelada de kiwi”

  1. Me gustan los productores que comparten sus recetas y que no las guardan como si fueran un secreto de estado. Gracias por compartir y espero pasar a ver os en Sant Pere de Ribes muy pronto.

    1. Muchas gracias por tu comentario, Martine. Nosotros creemos que es muy importante poder explicar como elaboramos nuestros productos y de donde provienen los ingredientes.

      Encantados de conocerte si nos haces una visita. Un saludo.

      Pere

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.