Crema de verdures d’hivern

Durant aquest mes de febrer, aprofitant que als horts hi trobem les verdures d’hivern, hem elaborat la nostra recepta de Crema de verdures d’hivern.

De receptes i combinacions de verdures per elaborar les  cremes, en trobareu per a tots els gustos, nosaltres aquest cop hem apostat pel porro i la bleda, companys d’hort a l’hivern  i al nostre obrador, també companys d’olla. I per amenitzar aquesta olla no hi podien faltar els clàssics com la patata, la ceba i la pastanaga.

2016-02-11 10.07.08 2016-02-10 09.48.54

Contingut

El contingut d’aquesta crema és de bleda  13% , porro 13%, patata 11%, ceba 10%, pastanaga 5%, all (1%), aigua de cocció 44%, oli d’oliva verge menya i sal.

2016-02-11 09.19.18 2016-02-11 09.19.18

2016-02-16 14.00.57 2016-02-11 13.36.49

El procés d’elaboració

La varietat de verdures per elaborar aquesta crema fa que el procés de rentat i tallat de les verdures sigui més laboriós. Cada verdura té les seves particularitats per netejar i tallar i això requereix més temps de preparació. Ara bé un cop  enllestida la feina de tria i neteja i abans d’entrar a l’olla, se’ns ofereix un espectacle de colors  que és una meravella.

2016-02-16 16.54.33 2016-02-16 16.56.18

2016-02-16 17.03.34 2016-02-16 17.13.38

Però,  com  dels colors no ens en alimentarem,  tot cap a l’olla a coure, amb l’ordre necessari segons la delicadesa de cada verdura. Un cop ja cuita, un bon raig d’oli d’oliva en cru i ja passem al triturat amb el turmix, i posteriorment ho passem pel passapuré abans d’envasar.

Aquesta crema de verdures un cop envasada i tapada l’esterilitzem a l’autoclau, procés que ens permet obtenir una crema envasada, que no necessita estar refrigerada i que té una data de consum preferent de fins a 18 mesos.

2016-02-11 14.50.49 2016-02-11 14.50.33

Com ens la podem menjar

Heu de tastar aquesta crema tan a l’hivern com a l’estiu. Ben calenta com a primer plat és una delícia però també, acabada de treure de la nevera aquells dies de calor.

Us recomanem experimentar-la afegint-hi:

  • Espècies:  curri i/o pebre.
  • Si us agrada la suavitat dels làctics, també podeu afegir-hi una mica de nata líquida, formatge blau o simplement formatge ratllat per sobre.
  • I si no sou de grans plats de cremes,  amb un pot de 370 ml n’obtindreu dues racions (tipus got zurito)  per fer un tast  calent o fred  com a entrant dels dinars/sopars d’hivern i estiu.

Si voleu experimentar fent més combinacions amb cremes de verdures, us suggerim aquest article etselquemenges (cremes i acompanyaments) , hi trobareu moltes més idees.

Esperem que us agradin!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *