Carbassons confitats amb vinagre

Us recomanem…..

Preparar un confitat de carbassó amb vinagre. Una recepta molt fàcil que no ens costarà massa preparar.  És un bon aperitiu, els pots treure per picar amb olives, patés vegetals, cogombres, torrades, etc, o per posar per sobre les amanides. A tothom li recorda els clàssics “seitons en vinagre”, el carbassó pren una textura i un sabor deliciós!

20160610_164542

Ingredients

  • 3 o 4 carbassons verds, no molt grans
  • 1/2 de tassa de vinagre de poma
  • 1/2 de tassa de vinagre de vi blanc
  • 1/2 de tassa d’aigua
  • 1/4 de tassa d’oli d’oliva verge
  • 2 grans d’all
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta d’herbes (romaní, sajolida i orenga)
  • Uns quants grans de pebre

Renta molt bé el carbassó, preferiblement amb un raspall suau sota l’aixeta. Talla el carbassó per la meitat al llarg i fes-ne tires ben fines amb un pelador de verdures o amb una mandolina, i ves col·locant-les estirades en una font profunda.

20160610_155458  20160610_161931

Pela els grans d’all i treu-ne el germen central. Pica en un morter els grans d’all amb el julivert i la sal, procurant que no quedin trossos grans.

Per aprofitar bé la pasta que hem fet al morter, aboca-hi una mica del vinagre (gairebé la meitat de la capacitat del morter), remena i estén-sobre les tires de carbassó. Cobreix-les amb la resta dels vinagres i l’aigua i ruixa-les amb l’oli d’oliva.

Col·loca les tires de carbassó en pots de conserva i acaba d’omplir-los amb la barreja de vinagres, oli i aigua. Posa-hi uns grans de pebre i un polsim d’herbes aromàtiques.

20160610_155408  20160610_161925

Pots guardar aquests confitats de carbassons a la nevera (us aguantaran 4 o 5 dies) o bé fer-los bullir al bany maria per conservar-los més temps, ara bé si ho feu així, assegureu-vos que els pots estiguin ben nets i esterilitzats i les tapes noves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *