Estem en temps de tardor i ja tenim despullades les figueres que des de finals d’estiu ens han obsequiat amb les seves figues.
En Josep Marqués de Vilobí del Penedés ens ha subministrat unes quantes pesades de figues ecològiques coll de dama negres. Unes delícies!!!
El seu contingut
El contingut d’aquesta melmelada és figa 66%, sucre de canya ros 30%, llimona 4% i canyella.
L’elaboració
Hem rentat les figues, les hem triades i després les hem tallades per la meitat, amb la finalitat de veure que per dins totes estiguin ben sanes. I una confidència… com sempre havia vist fer, en Javi a la seva mare, al tallar el coll de la figa (coll de dama negra) ens n’emportem un troç de pell, així no ens queda massa a la melmelada.
Després les hem posades a coure uns vint minuts afegint-hi una mica d’aigua i les hem triturades una mica, no massa, fins aconseguir una textura .
A continuació hi hem afegit el sucre, el suc de llimona i cap al foc, anant amb compte de remenar sovint perquè no s’enganxi. Finalment una mica de canyella per aromatitzar la melmelada.
La melmelada està feta quan agafa la temperatura adequada (normalment sobre els 100ºC a 104ºC) i s’observa que canvia de color i agafa consistència.
Com ens la podem menjar
- Per esmorzar amb unes torrades
- Amb iogurt natural
- Amb formatge i pernil salat