MELMELADA DE FIGUES

melmeladafiga
Estem en temps de tardor i ja tenim despullades les figueres que des de finals d’estiu ens han obsequiat amb les seves figues.

En Josep Marqués de Vilobí del Penedés ens ha subministrat unes quantes pesades de figues ecològiques coll de dama negres.  Unes delícies!!!

img-20160917-wa0001

El seu contingut

El contingut d’aquesta melmelada és figa  66%,  sucre de canya ros  30%,  llimona 4% i canyella.

L’elaboració

Hem rentat les figues, les hem triades i després les hem tallades per la meitat, amb la finalitat de veure que per dins totes estiguin ben sanes.  I una confidència… com sempre havia vist fer, en Javi a la seva mare, al tallar el coll de la figa (coll de dama negra) ens n’emportem un troç de pell, així no ens queda massa a la melmelada.

Després les hem posades a coure uns vint minuts afegint-hi una mica d’aigua i les hem triturades una mica, no massa,  fins aconseguir una textura .

A continuació hi hem afegit el sucre, el suc de llimona i cap al foc, anant amb compte de remenar sovint perquè no s’enganxi. Finalment una mica de canyella per aromatitzar la melmelada.

img-20160917-wa0004       20160909_083702

img-20160917-wa0000    20160909_121639

La melmelada està feta quan agafa la temperatura adequada (normalment sobre els 100ºC a 104ºC) i s’observa que canvia de color i agafa consistència.

20160909_203116

Com ens la podem menjar

  • Per esmorzar amb unes torrades
  • Amb iogurt natural
  • Amb formatge i pernil salat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.