Perquè les fruites i les verdures es conservin amb qualitat utilitzem productes naturals i tècniques d’elaboració artesanals.
No ens agrada haver de recórrer a additius sintètics i/o processats. Per això, els actors principals de les nostres conserves són : el sucre, la mel, les llimones, l’oli, el vinagre, la sal etc.
El sucre
(Marca: Ingenio Providencia. Colòmbia) http://www.ingprovidencia.com/secciones/91
El sucre l’utilitzem bàsicament en l’elaboració de melmelades. És un sucre ros i certificat ecològic.
El sucre orgànic és conrea sense fertilitzants, pesticides o reguladors de creixement, obtenint una dolçor natural d’alt valor nutricional. Està produït amb tècniques agrícoles que garanteixen la conservació del medi ambient a través del control del sòl i la preservació de la biodiversitat. A més aquest sucre està mínimament processat i no conté ingredients artificials.
La mel
També ens agrada molt aprofitar els beneficis que ens aporta la mel. A més de ser un bon conservant, és un producte molt autòcton. La mel la utilitzem en les nostres compotes, i en algunes melmelades barrejades amb sucre.
La mel ens la porten de la Noguera, l’empresa Alemany i també del Montseny ” LLàgrimes de Ra “. És mel de mil flors i ecològica.
En la producció de mel ecològica no es poden aplicar tractaments químics agressius, els ruscos han d’estar a una distància mínima de 3km d’una font de contaminació, l’alimentació de les abelles no pot fer-se amb sucres afegits i només amb condicions climàtiques extremes amb sucre ecològic.
Les llimones
La llimona la fem servir en la majoria de les nostres melmelades i conserves. A més del gust que pot proporcionar, té la funció disminuir el ph de les melmelades i conserves per a evitar el creixement de microorganismes que destrueixen el producte. L’àcid Cítric (E330) també es fa servir amb aquesta finalitat però nosaltres preferim utilitzar llimones.
Les llimones ens les porten de València Naranjas Ché i provenen de l’agricultura ecològica.
La llimona és un antioxidant que ajuda a preservar el color natural dels ingredients i a regular-ne l’acidesa.
l’Oli
Hem triat oli de la varietat Menya, molt arrelada al Baix Penedès. Hort de la Carmeta
La sal
Ja hem elaborat una primera recepta de llimones confitades, i la sal és la protagonista per fer que es conservin mitjançant el procés de la lactofermentació.