Crema de carbassó

Estem en plena època del carbassó i no ens hem pogut estar de fer la nostra Crema de carbassó. 

El carbassó és una hortalissa d’estiu deliciosa, refrescant, molt versàtil a la cuina i que es pot menjar tant crua com cuita. El 95% del pes del carbassó és aigua, i per això és tan hidratant i agradable menjar-ne quan és l’època més calorosa de l’any, que coincideix amb la plenitud de la planta.
El carbassó pertany a la mateixa família (les cucurbitàcies) que la carbassa i el cogombre i comparteix amb totes aquestes un alt contingut d’antioxidants. En el cas del carbassó destaca especialment el contingut de vitamina C, betacarotè i flavonoides, que ens poden ajudar a tenir una pell sana i a mantenir les defenses en acció.

descarga

Contingut

El contingut d’aquesta crema és carbassó  (39%),  ceba (15%),   patata (8%),  aigua de cocció (35%), oli d’oliva verge menya (3%) i sal

IMG-20160620-WA0003      IMG-20160620-WA0002

El procés d’elaboració

Per fer aquesta crema,  hem netejat bé els carbassons, les patates i les cebes. Com que els carbassons són de producció ecològica,  hem aprofitat la pell que aporta més nutrients, sabor i color a la crema. Els hem tallat a rodanxes. Les cebes i les patates les hem pelades i les hem tallades a petites porcions, i tot cap a l’olla a coure, amb l’ordre necessari segons la delicadesa de cada verdura.

Un cop ja cuita,  hem afegit un bon raig d’oli d’oliva  verge en cru, ho hem triturat amb el turmix, i posteriorment, ho  hem passat pel passapuré abans d’envasar.

IMG-20160620-WA0004        IMG-20160620-WA0005   20160615_174448 20160615_174501

Com ens la podem menjar

Aquesta crema de verdures us recomanem prendre-la ben freda a l’estiu, és molt refrescant i així podem anar alternant amb el gaspatxo.

Quan arribi la tardor i l’hivern i ja no tinguem carbassons de qualitat, també la trobareu deliciosa ben calenta.

Hi podeu afegir:

  • Uns bocins  de pa torrat.
  • Formatge ratllat per sobre
  • Crema de llet

Mengem bo, mengem sa!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.